Om oss 2017-05-17T22:04:00+00:00

Hvem er vi?

Nittedal og Hakadal Janitsjar (NHJ) ble stiftet i 1987. Korpset ble stiftet ved at daværende Nittedal Musikkorps (stiftet i 1936) og Hakadal Musikkorps (stiftet i 1957) gikk sammen. På den måten har korpset en lang forhistorie. I nyere tid har vi markert oss som et seriøst arbeidende musikkorps i stadig framgang. Vi har en god rekruttering fra bygdas tre skolekorps og har i dag en fin besetning med rundt 50 medlemmer. Gjennomsnittsalderen ligger rundt 30 år, med medlemmer fra 15 til nærmere 70 år. NHJ satser på den ene siden å holde i hevd gode, gamle tradisjoner, samtidig som vi forsøker å tenke nytt.

Av de gamle tradisjonene står nyttårskonsertene høyt, både hos korpsets medlemmer og blant en stor trofast tilhørerskare. Konserten, som første gang ble arrangert i 1979, spenner fra det rent musikalske til det svært så løsslupne. Forestillingen er flere ganger utropt til «årets kulturbegivenhet i Nittedal».

I de senere årene har korpset også hevdet seg i regionale og nasjonale konkurranser. I Akershus har korpset i mange år deltatt i 1. divisjon, i det som trolig er landets tøffeste korpsmiljø. I norgesmesterskapene har korpset etablert seg blant landets beste korps.

Selvsagt deltar vi også i de tradisjonelle korpsbegivenhetene, som 17. mai og andre utendørsarrangementer. Og på siden av alt dette har vi også tid til mer sosiale tilstelninger.

Korpset fikk Nittedal kommunes kulturpris i 2000.

 

Styret i NHJ

Valgt på årsmøtet 12. februar 2017

Leder: Marianne Szallies
Sekretær/nestleder: Andreas Reistad Karlsen
Økonomiansvarlig: Kikki Berg
Musikkutvalgsleder: Marit Bangen
Personalleder: Elin Moen Dahl
Prosjektleder: Svanhild Gundersen

E-post til korpset bes sendt til post@nhj.no