Nyheter 2017-09-29T22:37:28+00:00

Ny dirigent i NHJ for sesongen 2017/2018

Vår nye dirigent, Hans Andreas Kjølberg.

Vi har nå engasjert Hans Andreas Kjølberg som ny dirigent for korpset for sesongen 2017/2018.

Hans Andreas er 51 år gammel, kommer opprinnelig fra Romerike og flytter i sommer fra Trondheim til Fredrikstad/Oslo.

Han dirigerer Kolbotn og Byneset i tillegg til NHJ.

Hans Andreas er utøvende musiker på euphonium/trombone/basstrombone og har allsidig erfaring som utøver fra Luftforsvaret, Det norske blåseensemble, Forsvarets distriktskorps Østlandet + en rekke oppdrag for flere symfoniorkester i Norge og Sverige. Han har også erfaring som rådgiver for Norsk kulturskoleråd, instrumentallærer på NMH, tillitsvalgt i ulike sammenhenger og er forfatter av lærebøker innen musikkundervisning.

Vi ønsker Hans Andreas velkommen til oss og ser fram til et positivt samarbeid.

juni 21st, 2017|Categories: Nyheter|Kommentarer er skrudd av for Ny dirigent i NHJ for sesongen 2017/2018

God sommer!

Sommerkonserten ble en våt opplevelse, men vi takker alle som kom og hørte på oss! Vi ønsker alle en god sommer og ser fram til en spennende høstsesong med ny dirigent og mange aktiviteter i Flammen. Ha en god sommer!

juni 11th, 2017|Categories: Nyheter|Kommentarer er skrudd av for God sommer!

Hurra for 17. mai!

På onsdag er det 17. Mai og vi blir selvfølgelig å se ute i Nittedals gater!🎺For de som ønsker å høre oss er programmet vårt som følger:

06:50 Marsjering rundt i Ospelia borettslaget

07:20 Spilling og kransenedleggelse på Prøysentorget. Vi går fra parkeringsplassen ved Mo-senteret.

07:50 Innmarsj i Sandemo borettslag.
08:00 Flaggsignal i Sandemo borettslag
08:45 Marsjering rundt i Sandemo borettslag

09:15 Spilling og kransenedleggelse ved Åneby-leieren (Shell 7-Eleven)

09:50 Avmarsj barnetog fra Rotnes skole til Nittedal ungdomsskole

mai 16th, 2017|Categories: Nyheter|Tags: |Kommentarer er skrudd av for Hurra for 17. mai!

Nittedal og Hakadal Janitsjar er tilbake i 1. divisjon.

Det gikk ikke så bra med janitsjaren i NM i fjor. Etter at halve korpset, inkludert dirigenten, ble sengeliggende den siste uken før selve konkurransen, gikk det ikke bedre enn at vi rykket ned i 2. divisjon. NM betyr mye for korpset og vi har deltatt i hver eneste konkurranse siden arrangementet ble lagt til Trondheim i 1990. Derfor var det viktig for korpset å komme tilbake der vi hører hjemme, blant de ledende korpsene i landet.

Vi valgte i år å spille Martin Ellerbys «Paris Sketches», en beskrivelse av fire steder i Paris. Her mante vi frem bilder av parker og kirkegårder, det burleske Pigalle og folkelivet i Les Halles. Musikken passet korpset veldig godt og resultat ble da også en solid 2. plass og dermed direkte opprykk til 1. divisjon. Dommerne var begeistret! Ikke bare vanket det mye ros til musikerne, men vi viste også overskudd og spilleglede som tydeligvis falt i smak. Det samme mente publikum som kvitterte med rungende applaus.

Nå går vi inn i en spennende periode. Først skal vi fremføre Peter og ulven i en barnekonsert i Kulturverket Flammen, før vi avslutter sesongen på kulturtorget, altså med en utendørs konsert.

Bildet er fra premieutdelingen, med vår leder, Marianne Szallies til venstre.

april 3rd, 2017|Categories: Nyheter|Tags: , |Kommentarer er skrudd av for Nittedal og Hakadal Janitsjar er tilbake i 1. divisjon.

5 kjappe om NM-perioden med hornist Stener Johansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan synes du regionsmesterskapet på søndag gikk?

Jeg synes det gikk bra. Vi spilte en bra konsert og slo de vil skulle slå. I tillegg slo vi korps som spiller i divisjoner over oss i NM. Akustikken var litt uvant, men det synes jeg vi taklet fint. Det har gått mye verre i RM for oss tidligere, så jeg er fornøyd!

 

Hva tenker du om årets NM-oppkjøring?

NM-oppkjøringen i år har vært veldig bra. Mye av rosen for det går til dirigenten. Begge seminarene vi har hatt har vært bra og jeg liker stykket vi spiller. Jeg vil si at dette er en av de bedre oppkjøringene vi har hatt. Nå må vi bare greie å få det siste boostet før helga så tror jeg det blir kjempebra!

 

Hvilke fordeler tror du Nittedal og Hakadal janitsjar har til NM?

Vår fordel er at vi er mange som har spilt sammen lenge. Vi kjenner hverandre godt og er vant til å spille sammen. I større korps er det ofte mye utskiftninger så folk blir ikke like godt kjent med å spille sammen. Det at gruppene våre er gjennomgående jevne er noe av det vi fikk skryt for av den ene dommeren i RM.

 

Hva er det morsomste ved NM?

Noe av det som er gøy med NM er at vi får muligheten til å jobbe i dybden med et stykke. Dette får vi ikke muligheten til i like stor grad resten av året. Hele prosessen er morsom. Også alt i Trondheim egentlig. Vi har jo noen ritualer. Fra vi går av scenen, får oss den første ølen, Steinar og akevitten hans og så ende opp i Trønderkjellern. Det er en intens helg. Får håpe vi rykker opp i 1.divisjon igjen så vi kan feire både fredag og lørdag kveld!

 

Hva er din beste NM-opplevelse?

Sånn resultatmessig må det jo bli den gangen vi kom på 2. plass i elitedivisjon. Jeg vet likevel ikke om det var da jeg hadde den beste følelsen da vi gikk av scenen. Jeg hadde en like så god følelse da jeg gikk av scenen det året vi rykket ned fra elitedivisjon. Det er jo klart at resultatet påvirker opplevelsen i ettertid. Vi blir happy når vi vinner og deppa når vi taper. Jeg synes likevel ikke vi skal glemme hva slags følelse vi hadde da vi gikk av scenen.

mars 28th, 2017|Categories: Nyheter|Tags: |1 Comment