Nyttårskonserten 2020

Nyttårskonserten 2020

Søndag 12. januar 2020 kl. 18:00–20:00 holdt Nittedal og Hakadal Janitsjar sin 42. nyttårskonsert i Kulturverket Flammen. Dette er en av årets virkelig store kulturbegivenheter i Nittedal! Denne gangen med to meget gode solister og noen overraskelser.

Flammen anmelder konserten vår og vi er helt enige. Dette var en kjempefin opplevelse! Tusen takk til både publikum, solister og Flammen for at dere var med å gjøre kvelden perfekt!

Mektig musikk, svingende musikk, store følelser og festlige rammer var stikkord for begivenheten. Under ledelse av dirigent Robert Solberg Nilsen, hadde Janitsjaren egne avdelinger i tillegg til samspill med solistene Torben Grue og Astrid Sandvand Dahlen. Her fikk publikum oppleve noen virkelige perler fra opera- og croonerverdenen.

Både Torben og Astrid er oppvokst i Nittedal, og har tatt solide musikkutdanninger og gjort karrierer innenfor sine felt. Torben Grue har studert hos Marit Storækre, Mirjana Dancou og Jan Sødal i Norge, og Peter Berne i Wien. Han fikk stipend som beste avgangselev fra Statens Operahøgskole 2000, og har siden jobbet som frilanser med base i Oslo. Han har bl.a. sunget hovedroller ved Den Norske Opera i Oslo, Opera Vest i Bergen, Musikkteatret i Trondheim, og Opera Sør i Kristiansand. Han har sunget høye barytonroller som Alfio i Cavalleria Rusticana, og rene bassroller som Daland i Den flyvende hollender.

Den musikalske bredden er betydelig. I tillegg til det klassiske, har Torben gjort mer rocka ting og en del evergreens sammen med den fabelaktige pianisten Steffen K. Horn – som også bidrar under årets Nyttårskonsert.

Astrid Sandvand Dahlen har et nært forhold til korpsbevegelsen i bygda. Det musikalske grunnlaget hennes ble lagt nettopp i Rotnes Skoles Musikkorps og Nittedal og Hakadal Janitsjar. Senere valgte hun sang som instrument og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, der hun har studert sang hos Kirsten Taranger, Svein Bjørkøy og Håkan Hagegård. Hennes repertoar favner bredt, fra barokk til ny-musikk, men med en særlig vekt på det romantiske lied-repertoaret.

Astrid er mye brukt som solist i ulike anledninger, spesielt har hun mye erfaring med kirkemusikalske verk. Hun har også bred ensembleerfaring og har blant annet vært medlem av Det Norske Solistkor siden 2002.

Stengt for kommentarer.