Nittedal og Hakadal Janitsjar er tilbake i 1. divisjon.

Det gikk ikke så bra med janitsjaren i NM i fjor. Etter at halve korpset, inkludert dirigenten, ble sengeliggende den siste uken før selve konkurransen, gikk det ikke bedre enn at vi rykket ned i 2. divisjon. NM betyr mye for korpset og vi har deltatt i hver eneste konkurranse siden arrangementet ble lagt til Trondheim i 1990. Derfor var det viktig for korpset å komme tilbake der vi hører hjemme, blant de ledende korpsene i landet.

Vi valgte i år å spille Martin Ellerbys «Paris Sketches», en beskrivelse av fire steder i Paris. Her mante vi frem bilder av parker og kirkegårder, det burleske Pigalle og folkelivet i Les Halles. Musikken passet korpset veldig godt og resultat ble da også en solid 2. plass og dermed direkte opprykk til 1. divisjon. Dommerne var begeistret! Ikke bare vanket det mye ros til musikerne, men vi viste også overskudd og spilleglede som tydeligvis falt i smak. Det samme mente publikum som kvitterte med rungende applaus.

Nå går vi inn i en spennende periode. Først skal vi fremføre Peter og ulven i en barnekonsert i Kulturverket Flammen, før vi avslutter sesongen på kulturtorget, altså med en utendørs konsert.

Bildet er fra premieutdelingen, med vår leder, Marianne Szallies til venstre.

By | 2017-05-01T21:07:50+00:00 april 3rd, 2017|Nyheter|Kommentarer er skrudd av for Nittedal og Hakadal Janitsjar er tilbake i 1. divisjon.

About the Author: